У Мінську обговорювали закон про реінтеграцію Донбасу - Сайдік

У Мінську обговорювали закон про реінтеграцію Донбасу - Сайдік

Укрінформ
Учасники засідання тристоронньої групи в Мінську обговорювали ухвалений Верховною Радою України закон про реінтеграцію Донбасу.

Про це за підсумками зустрічі розповів спецпредставник ОБСЄ в тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартін Сайдік, повідомляє БЕЛТА.

"Йшла дискусія про прийнятий Верховною Радою закон про реінтеграцію Донбасу. Між тим Мартін Сайдік зазначив, що обговорення йшло без ознайомлення з остаточним текстом цього закону", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Звільнення заручників із ОРДЛО: сторони обмінялися списками

За словами представника ОБСЄ, політична підгрупа продовжила обговорення питань, пов'язаних з імплементацією формули Штайнмайера. Що ж стосується економічної підгрупи, її учасники продовжили обговорення оплати за водопостачання в системах "Карбоніт".

"Безумовно, забезпечення безпеки і необхідних умов для цивільного населення в зоні конфлікту і в цьому році будуть пріоритетами ТКГ та її робочих груп", - заявив Сайдік.

Він додав, що за підсумками переговорів, які відбулися сьогодні в Мінську, робоча група з гуманітарних питань оцінила досвід звільнення заручників, що відбувся 27 грудня 2017 року.

"Це велике досягнення, яке, я сподіваюся, позитивно вплине на весь переговорний процес. Група обговорювала і наступні кроки у цій справі. Я глибоко переконаний, що треба дивитися вперед і вирішувати проблеми, що залишилися в цьому зв'язку. Крім того, необхідно предметно розглянути складну проблематику осіб, зниклих безвісти", - вважає спецпредставник ОБСЄ.

Підгрупа з безпеки зазначила значне скорочення кількості порушень режиму припинення вогню під час минулих свят. "У цьому зв'язку посол Апакан (голова Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан - ред.) відзначив важливість відведення важкого озброєння і розведення сил", - констатував Сайдік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-