Парубій сказав, коли закон про реінтеграцію Донбасу направлять Президенту

Парубій сказав, коли закон про реінтеграцію Донбасу направлять Президенту

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій має намір до 22 січня підписати закон №7163 про визнання Росії агресором і виключає можливість ветування Петром Порошенком цього закону.

Про це він сказав журналістам на брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Я маю глибоке переконання, що навіть дискусії не має бути про те, що документ буде заветований. Я думаю, він буде підписаний Президентом», - зазначив спікер.

За його словами, профільному комітету необхідно буде орієнтовно три дні на те, щоби доопрацювати внесені під час голосування поправки до документу.

Читайте також: Закон про реінтеграцію посилює позицію України в міжнародних судах - Турчинов

«Орієнтовно за дня 3 я буду мати змогу його підписати і відповідно передати на розгляд Президенту», - зазначив Голова ВР.

Разом із тим, він зазначив, що комітет при підготовці законопроекту до 2-го читання змінив текст законопроекту з урахуванням пропозицій депутатів.

При цьому Парубій підкреслив, що в тексті прийнятого парламентом у четвер законі відсутні посилання на Мінські домовленості, які згадувались у редакції законопроекту, запропонованого Президентом.

«Ви пам'ятаєте мою позицію, що в документі не можуть бути згадані Мінські угоди, тому вони мають бути вилучені з документу і так парламент і проголосував», - наголосив спікер.

Крім того, Парубій зазначив, що не оголошував перерву в засіданні Ради на вимогу деяких фракцій перед голосуванням за закон через можливість «зриву голосування».

Як повідомлялося, раніше представник Президента в парламенті Ірина Луценко зазначала, що законопроект, підготовлений до 2-го читання, значно відрізняється від тої редакції законопроекту, який був запропонований Президентом Петром Порошенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-