Загроза для України з боку Росії існувала завжди - Кислиця

Загроза для України з боку Росії існувала завжди - Кислиця

Укрінформ
Загроза для України з боку РФ існувала завжди, але нового розвитку ця ситуація набула ще з 2005 року, вже після обрання президентом України Віктора Ющенка. З тих пір Росія вживала систематичних заходів для посилення контролю над Україною.

Про це під час допиту в Оболонському районному суді Києва заявив заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я особисто вважаю, що загроза з боку Росії існувала завжди, інше питання, який був ступінь цієї загрози. Я особисто вважаю, що новим витком загрози став 2005 рік, після поразки РФ у зовнішній політиці, коли став президентом Ющенко. РФ тоді усвідомила, що звичайні методи перестали діяти, і вони почали застосування інших наробок, щоб контролювати Україну. Тому події, які сталися вже в лютому 2014 року, стали фактично реалізацією тих планів, які РФ мала вже з 2005 року", - сказав Кислиця.

Він також додав, що, на його думку, принципова різниця між засіданнями Ради безпеки ООН 28 лютого, 1 і 3 березня 2014 року полягала в тому, що 28 і 1 числа тодішній постпред РФ при Україні Віталій Чуркін був розгублений і не міг пояснити, що відбувається в Криму, "це, в тому числі, переказували представники країн-членів Ради безпеки".

Читайте також: Суд у справі про держзраду Януковича допитує заступника глави МЗС Кислицю

А вже 3 березня на засіданні Радбезу ООН, "Чуркін був вимушений вийти і пояснити, що сталося", і тоді на цьому засіданні вже продемонстрував копію звернення Януковича до Путіна з проханням про введення військ в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-