Порошенко розраховує на чіткий “Європейський план” для України

Порошенко розраховує на чіткий “Європейський план” для України

Укрінформ
Президент Петро Порошенко розраховує, що підтримка міжнародних партнерів матеріалізується в чіткий Європейський план для України.

Про це він заявив, виступаючи на щорічній зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хотів би подякувати нашим партнерам, передусім країнам Великої сімки, за дуже міцну підтримку України. Японії, якій ми вдячні не лише за формулу Ісе-Шімі, а також за фантастичний рік Японії в Україні. І Канаді дякуємо, чиє головування у Великій сімці тільки-но розпочалося, за дуже насичений порядок денний сприяння реформам в Україні. Розраховуємо, що ця підтримка матеріалізується, зокрема, в чіткий Європейський план для України”, - зазначив Глава держави.

Читайте також: Президент пояснив, що означає для Донбасу й Криму закон про реінтеграцію

Водночас він не уточнив, що це має бути за план та які пункти включатиме.

Також Порошенко подякував гуманітарним організаціям та міжнародним донорам за “неоціненну підтримку” в справі мінімізації негативних наслідків російської агресії, передусім, допомогу внутрішньо переміщеним особам та відновлення звільнених українських територій.

Зокрема, Президент України заявив, що цивілізований світ повинен не умиротворювати агресора, а давати жорстку, безкомпромісну відсіч тим, хто порушує норми міжнародного права.

“Спроби умиротворення агресора завжди, без усіляких винятків, ведуть до зростання його апетитів і, як результат, до нової агресії. Тому необхідність жорсткої, безкомпромісної відсічі тим, хто грубо порушує норми міжнародного права, сьогодні є очевидною для всіх нас”, - сказав глава держави.

Порошенко наголосив, що демократичні цінності не можуть бути предметом торгів і компромісів.

Він переконаний, що наразі завданням цивілізованого світу є передбачити надійні запобіжники, засоби ізоляції для того, щоб стримати будь-яку агресію Росії - військову, економічну або ж у формі “фальшивих новин”, яка, за його словами, наразі стала дуже популярним метод нападу на будь-яку демократію.

Водночас Порошенко додав, що найдієвішим запобіжником проти відродження імперських амбіцій і апетитів Росії є демократична, успішна і незалежна Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-