“Волю народу” від розпуску врятують кілька депутатів

“Волю народу” від розпуску врятують кілька депутатів

Укрінформ
Цього тижня у парламенті буде оголошено про входження народних депутатів до складу групи «Воля народу», яка опинилася на межі розпуску через недостатню кількість людей у її складі.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як мені повідомив керівник групи, у нього є заяви про входження у групу і цього тижня ця заява буде обов'язково оголошена з трибуни Верховної Ради України», - підкреслив спікер.

Водночас він не повідомив кількість таких заяв та прізвища депутатів, які їх подали.

«Я не уточнював. Я лише спитався у голови групи, чи є заяви про входження в групу. Він мені підтвердив, що є і він мені надасть їх для зачитання згідно з Регламентом з трибуни Верховної Ради», - пояснив Парубій.

Читайте також: Парубій каже, що “Воля народу” ще має шанс на існування

Як повідомлялося, 7 листопада 2017 року Парубій оголосив про вихід народного депутата Володимира Литвина зі складу групи «Воля народу», після чого кількість її членів налічує лише 18 осіб.

Згідно з регламентом кількість депутатів у групі не може бути меншою, ніж кількість осіб у найменшій фракції, що була сформована протягом першої сесії. Зараз найменша кількість депутатів у фракціях «Батьківщини» і Радикальної партії - по 20 депутатів.

У разі відсутності мінімально необхідної кількості депутатів у складі групи голова парламенту має оголосити про її розпуск.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-