У Раді поменшало “законодавчого спаму” - Комітет виборців

У Раді поменшало “законодавчого спаму” - Комітет виборців

Укрінформ
На розгляд Верховної Ради України у 2017 році було внесено значно менше неякісних законопроектів, які називають законодавчим спамом.

Про це генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель сказав на прес-конференції у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми спостерігаємо певне зменшення упродовж року потоку кількості зареєстрованих законопроектів, які часто можна схарактеризувати як законодавчий спам, але кількісні показники законопроектів загалом залишають надзвичайно високими», - сказав Кошель.

За його словами, якщо у 2015 році було зареєстровано 4 259 проектів законів, у 2016 році — 3 226 законопроекти, у 2017 — 2 367 проекти.

Читайте також: У 2017 році 11 народних депутатів не зареєстрували жодного законопроекту - КВУ

«Але упродовж 2017-го парламент ухвалив 162 закони,тому у нас є підстави говорити, що реєстрація надмірної кількості законопроектів становить серйозні перешкоди та труднощі для роботи українського парламенту, бо це зайве навантаження на парламентські комітети, на роботу профільних міністерств, науково-експертного управління», - додав гендиректор КВУ.

Водночас Кошель зазначив, що часто народні депутати діють за принципом, коли головне не прийняття закону, а участь у цих так званих політичних змаганнях - хто більше проектів зареєструє.

Очільник Комітету виборців також зазначив, що переважну більшість законопроектів реєструють народні депутати України, а не уряд чи Президент. Так, з 2 367 проектів законів, 2 129 — зареєстрували нардепи, 195 — подав Кабінет міністрів, а Президент — 43.

На думку Кошеля, було б логічно, якби більшість законопроектів подавалися урядом, а не народними депутатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-