Законопроект про реінтеграцію Донбасу: Парубій сказав, коли чекає на рішення

Законопроект про реінтеграцію Донбасу: Парубій сказав, коли чекає на рішення

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує кількагодинний розгляд депутатами внесених до законопроекту про реінтеграцію Донбасу поправок і завершення розгляду документа до обіду вівторка.

Про це він сказав на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важко передбачити скільки займе часу цей розгляд, але очевидно це займе кілька годин. Пропоную, щоб ми з нього (законопроекту про реінтеграцію Донбасу - ред.) розпочали наше завтрашнє засідання, а вже в ході обговорення будемо бачити наскільки багато займе це часу. За нашим досвідом попередніх розглядів до обіду ми мали б вийти на прийняття рішення по цьому законопроекту», - зазначив спікер.

Він нагадав, що всього до законопроекту депутатами внесено 673 поправки, з яких 374 відхилено.

Як повідомляв Укрінформ, у розкладі засідань ВР на 16-19 січня, опублікованому на сайті парламенту, значиться, що у вівторок, 16 січня, планується розглянути в другому читанні законопроект про реінтеграцію Донбасу.

Читайте також: Закон про реінтеграцію Донбасу: Луценко розповіла про вимоги Президента

Президент Петро Порошенко 4 жовтня 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Парламент 6 жовтня 2017 року проголосував за нього в першому читанні.

Відповідно до тексту законопроекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

Проектом передбачено, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу Збройних сил України. Крім того, пропонується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав.

До другого читання в законопроект включили також дату початку окупації української території - 20 лютого 2014 року, а по всьому тексту законопроекту додано положення з приводу окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-