Розенблат подав позов проти України до ЄСПЛ

Розенблат подав позов проти України до ЄСПЛ

Документ
Укрінформ
Народний депутат Борислав Розенблат подав позов до Європейського суду з прав людини проти України.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив його адвокат Олексій Шевчук.

“Так, Розенблат звернувся до Європейського суду з прав людини. Там (у позові проти України— ред.) зібрані всі правові порушення — від незаконного прослуховування народного депутата до незаконного обмеження його у переміщеннях. Все це подано в Європейський суд. Нехай ЄСПЛ дасть оцінку цьому правовому свавіллю”, - сказав Шевчук.

Скрін відповіді ЄСПЛ оприлюднила Українська правда.

Раніше Розенблат позивався до Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Читайте також: Суд візьметься за позов Розенблата до НАЗК сьомого лютого

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат Розенблат є фігурантом так званої бурштинової справи. Він підозрюється в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння у видобутку бурштину. Детективи НАБУ, зокрема, затримали охоронця Розенблата під час одержання 200 тис. дол. хабара, які призначалися депутатові за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

18 липня Солом'янський районний суд обрав для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави 7 млн гривень, поклав на нього обов'язок здати закордонні паспорти й носити електронний браслет. САП повідомила, що Розенблат вніс заставу і вдягнув електронний браслет.

18 серпня Солом'янський районний суд Києва продовжив строк дії покладених на Розенблата обов'язків, а саме: носити браслет, не відлучатися без дозволу з міст Житомира і Києва, здати закордонний паспорт, не спілкуватися з деякими особами на два місяці.

16 жовтня сплив термін дії запобіжного заходу для Розенблата.

19 жовтня 2017 року детективи НАБУ зняли Розенблата з літака в аеропорту "Київ" ("Жуляни"). За словами адвоката депутата Олексія Шевчука, детективи забрали у його підзахисного паспорти, телефон і інші особисті речі.

20 жовтня у НАБУ заявили, що детективи запобігли вивезенню народним депутатом Бориславом Розенблатом матеріалів, важливих для розслідування "бурштинової справи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-