Розшукуваний одеський депутат заявив про непричетність до корупційних схем

Розшукуваний одеський депутат заявив про непричетність до корупційних схем

Укрінформ
Депутат Одеської обласної ради Олег Бабенко, що переховується від органів досудового розслідування як підозрюваний у причетності до корупційних схем, заявив про безпідставність обвинувачень і готовність з'явитися до НАБУ.

Про це Бабенко написав на своїй сторінці в Facebook

"Інформація, яка з'явилася в деяких ЗМІ з подачі НАБУ про те, що я нібито причетний до пропозиції хабара в 500 тисяч доларів за вирішення деяких питань, пов'язаних з "Краяном", є вигадкою, провокацією. Це ніщо інше, як мильна булька, що не має під собою реальних підстав. Я категорично відмовляюсь від усіх обвинувачень на мою адресу і вимагаю від НАБУ, якщо у них є честь і свідомість, або оприлюднити будь-які докази проти мене - аудіо, відео, що завгодно, або вибачитись", - зазначив Бабенко.

За його словами, також не відповідає дійсності інформація про те, що йому повідомили про підозру: "Про все, що відбувається, я дізнався зі ЗМІ. "Підозру" мені ніхто не вручав".

Читайте також: Тривають пошуки депутата, який пропонував детективу НАБУ $500 тисяч - ГПУ

Найближчим часом Бабенко пообіцяв повернутися до Києва і прийти до НАБУ. "Хочу отримати від них обгрунтовані пояснення... Якщо у них будуть запитання, я відповім на кожне з них. А при необхідності зможу відстояти свою правоту в справедливих і прозорих судових процесах". Він додав, що інформація про те, що він є вигодонабувачем від комерційних угод, які згадуються у повідомленнях правоохоронних органів, неправдива.

Як раніше повідомив у коментарі Укрінформу начальник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк, правоохоронці розшукують депутата Одеської облради, якому оголошено підозру за пропозицію хабара детективу НАБУ в розмірі 500 тисяч доларів. За словами Гуцуляка, "ця людина зараз переховується від органів досудового розслідування, від прокурорів".

Водночас на запитання, чи відповідає дійсності поширена у ЗМІ інформація, що цим депутатом є Олег Бабенко, посадовець ГПУ відповів: "Я цього не спростовую".

У п'ятницю НАБУ поінформувало, що депутату Одеської облради та його ймовірному спільнику оголошено підозру за пропозицію дати хабар в розмірі 500 тис. дол. співробітнику Бюро.

За даними НАБУ, хабар пропонувався за зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного, за даними слідства, у корупційній схемі із заволодіння коштами бюджету Одеси. Йдеться про гроші, отримані від продажу мерією Одеси будівлі за завищеними цінами. На думку детективів, бенефіціаром товариства є підозрюваний депутат Одеської облради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-