Моравецький: 5% українців у Польщі - вихідці з охопленого війною Донбасу

Моравецький: 5% українців у Польщі - вихідці з охопленого війною Донбасу

Укрінформ
Сирія та Лівія не є єдиними складними для Європи регіонами з точки зору міграції, Польща також відчуває на собі міграційний тиск. У Польщі перебуває понад мільйон українців, 5% з яких є вихідцями з територій, де триває війна.

Про це під час зустрічі з іноземними журналістами у Варшаві заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, інформує tvn24.pl

“Ми хочемо переконати наших партнерів з ЄС, що ми виконуємо нашу частину зобов'язань у справі міграції, але наша ситуація є іншою, ніж ситуація в Італії чи Греції. Сирія та Лівія не є єдиними вразливими і складними регіонами з точки зору походження міграції”, - заявив Моравецький.

Він підкреслив, що зараз в Польщі перебуває “близько 1,5 млн українців, серед яких приблизно 5% приїхало з околиць Донбасу, де тривають бойові дії”.

Читайте також: Українці їдуть до Польщі працювати, а не просити притулку – Лутковська

За його словами, Польща продовжує відстоювати позицію, що допомагати біженцям з півдня потрібно у місцях їх походження. 

Польський прем’єр зазначив, що Польща активно допомагає у фінансовому плані, зокрема виділяючи кошти на допомогу мігрантам у рамках програми Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), а також фонду ЄС для допомоги країнам північної Африки

Раніше, під час зустрічі з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером 9 січня у Брюсселі Моравецький заявив, що кількадесят тисяч з понад мільйона українців в Польщі є “утікачами з території східної України”, де тривають бойові дії. 

До цього часу Варшава виділила на допомогу мігрантам з півдня в рамках ЄІБ 50 млн євро, а в рамках фонду ЄС для країн Африки — 7 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-