Геращенко назвала ключові завдання України на переговорах у Мінську

Геращенко назвала ключові завдання України на переговорах у Мінську

Укрінформ
Ключовими завданнями української сторони на переговорах у Мінську на 2018 рік є першочергове виконання безпекового і гуманітарного блоку, звільнення всіх незаконно утримуваних і активізація роботи з пошуку зниклих безвісти.

Про це повідомила у Facebook член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко за підсумками робочої зустрічі Президента України з представниками ТКГ і робочих підгруп від України в Мінську.

"Нашими ключовими задачами на 2018 рік є: першочергове виконання безпекового і гуманітарного блоку, вимога дотримання тиші, сталий мир, звільнення всіх незаконно утримуваних, активізація роботи по пошуку зниклих безвісти й залучення до цього МКЧХ, вимога відкриття КПВВ " Золоте", відведення важкої зброї від лінії зіткнення", - написала Геращенко. 

Вона додала, що Україна й надалі очікує від СММ ОБСЄ створення постійно діючих спостережних пунктів і роботи за схемою 24/7. Окрім того, українська сторона і надалі наполягатиме на створенні групи по кордону, яка має вже зараз обговорювати питання повернення нашого контролю над україно-російським кордоном, й вже зараз на кордоні має безперешкодно працювати місія СММ ОБСЄ. "Це ми вимагатимемо в Мінську знову і знову", - підкреслила Геращенко.

Читайте також: Пєкло ініціює виступ родин українських заручників на форумі ЄС у Брюсселі

Вона також акцентувала, що для гуманітарної групи ключовим пріоритетом на найближчий час є друга хвиля звільнення заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-