"Рветься" на суд по скайпу: адвокат зустрівся з Януковичем у Росії

Укрінформ
Захист Віктора Януковича пояснив причину своєї неявки до суду у справі про держзраду - робота зі свідками за кордоном.

Про це адвокат екс-президента Віталій Сердюк заявив в ефірі "112 Україна".

"Сьогодні, як ми письмово повідомляли про це суду, ми ще працюємо на виконання його доручення щодо свідків, працюємо за кордоном, а завтра немає можливості з'явитися, оскільки будемо оскаржувати в Апеляційному суді незаконне рішення щодо нашої заміни у справі Майдану на адвокатів Центру безкоштовної правової допомоги. Про ці обставини суд був письмово повідомлений, ці причини є поважними. Зараз розробляємо фактичні обставини, які будуть визначені як докази", - сказав він.

"Зараз ми знаходимося на території РФ, де працюємо з нашими співгромадянами,.. вони виявили бажання виступити в суді як свідки", - додав Сердюк.

Читайте також: Держзрада Януковича: суд перенесли, бо адвокати роз'їхалися по відрядженнях

Адвокат також повідомив, що зустрічався з Януковичем та обговорив з ним питання його участі у судовому процесі. За словами Сердюка, позиція Януковича залишається незмінною і він вимагає забезпечити свою участь за допомогою відеоконференції.

Як повідомлялося, на сьогоднішнє засідання у справі про держзраду Януковича не з'явився захист обвинуваченого, надавши документи про відрядження. У зв'язку з цим судом було прийнято рішення про перерву в засіданні до 10:00 17 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-