Держзрада Януковича: суд перенесли, бо адвокати роз'їхалися по відрядженнях

Держзрада Януковича: суд перенесли, бо адвокати роз'їхалися по відрядженнях

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва оголосив перерву у розгляді справи по суті за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді до 17 січня.

Відповідне рішення оголосив у середу, 10 січня, головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На початку засідання суддя поінформував, що у середу зранку до суду надійшло нове клопотання від захисту Януковича, у якому вказувалося, що адвокати екс-президента відбули у відрядження. Зокрема, адвокат Віталій Сердюк відбув у відрядження до Туреччини, а адвокат Ігор Федоренко - до Польщі. 

“Враховуючи те, що в судове засідання не прибули захисники обвинуваченого Януковича, суд вимушений оголосити перерву в судовому засіданні до 17 січня на 10:00”, - зазначив Дев’ятко.

Читайте також: Єнін не виключив, що справу Януковича можуть розглянути заново

Він додав, що після цього наступне засідання відбудеться 18 січня о 10:00.

У коментарі журналістам прокурор ГПУ Руслан Кравченко зазначив, що на думку сторони обвинувачення, неявка адвокатів Януковича на судове засідання у середу - це "повторний зрив судового засідання, порушення правил адвокатської етики, неповага до суду".

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Янукович підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-