Кабмін затвердив положення про Раду громадського контролю при Держбюро розслідувань

Кабмін затвердив положення про Раду громадського контролю при Держбюро розслідувань

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив положення про Раду громадського контролю та порядок формування її складу при Державному бюро розслідувань (ДБР).

Відповідну постанову оприлюднено на Урядовому порталі. 

Згідно з документом, Рада громадського контролю утворюється з метою забезпечення прозорості та цивільного контролю за діяльністю ДБР. Вона також має сприяти взаємодії Бюро з громадськими об’єднаннями, іншими інститутами громадянського суспільства з питань, пов’язаних з діяльністю ДБР, та сприяти врахуванню Бюро громадської думки під час реалізації покладених на нього завдань.

Крім того, у положенні про Раду громадського контролю визначені правові засади її діяльності, функції, права, строк діяльності та умови дострокового припинення повноваження голови, заступника голови і секретаря Ради, обов’язки членів та інші питання.

Читайте також: ДБР ініціює проведення конкурсів на посади директорів теруправлінь

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада директором ДБР було обрано Романа Трубу, який раніше очолював управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ та департамент в юридичній компанії "Сектор права". Президент 22 листопада призначив Трубу директором ДБР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-