Замість будувати інфраструктуру місцева влада інвестує у банки - Мінрегіон�

Замість будувати інфраструктуру місцева влада інвестує у банки - Мінрегіон

Децентралізація
Укрінформ
Багато місцевих бюджетів мають невиправдано великі заощадження на банківських депозитах, інвестуючи, таким чином, у банки замість роботи на розвиток територій.

Про це заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода. 

“Ці кошти мали би вливатися в економіку і працювати на розвиток територій, інвестуватися, в тому числі у будівництво соціальної, транспортної інфраструктури. Але вони чомусь на депозитах. Не може такого бути, щоб місцеве самоврядування інвестувало банки”, - заявив Негода, посилаючись на дані Держказначейства України.

Читайте також: Саєнко назвав основні виклики для уряду у 2018 році

За словами чиновника, у цивілізованих країнах все навпаки – банки надають кредити під проекти для муніципалітетів. “Органи місцевого самоврядування мають зважено відноситися до прийняття своїх рішень щодо бюджетного планування”, - підкреслив перший заступник міністра.

Раніше віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявляв, що у рамках Державного фонду регіонального розвитку в 2017 р. було розпочато 790 інвестиційних програм у  регіонах України, з яких  399 об’єктів завершено і введено в експлуатацію.

У 2018 році держава продовжує надавати фінансову підтримку на реалізацію проектів інвестиційного та регіонального розвитку:

6 млрд грн – за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку,

5 млрд грн – субвенція на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій,

1,9 млрд грн – субвенція на формування інфраструктури об‘єднаних територіальних громад,

1 млрд грн – субвенція на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Крім того, протягом 2018 року місцеві бюджети будуть використовувати 4 млрд грн субвенції на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, отриманих наприкінці 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-