Порошенко запевняє: Україна вступить до Євросоюзу й НАТО

Порошенко запевняє: Україна вступить до Євросоюзу й НАТО

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко твердо переконаний, що Україна буде членом Європейського союзу та НАТО, хоча й визнає, що це станеться у більш віддаленій перспективі.

Про це Глава держави написав у статті "Мир та розвиток" для спільного проекту журналу Новое Время і The Economist.

"Членство в Євросоюзі, як і вступ до НАТО, безумовно, залишаються нашою стратегічною метою. Оскільки це перспектива явно не 2018 року, і не наша справа, як сказано в Писанні, знати часи і строки, зазначу лише, що я твердо переконаний в її реалістичності", - написав Порошенко.

На його переконання, 2017 рік, на відміну від попереднього, залишиться в нашій історії з явним позитивом, одним з яких є запровадження вільних безвізових поїздок для громадян України до країн Євросоюзу. А Угода про асоціацію є дорожньою картою подальших фундаментальних змін, які наблизять Україну до копенгагенських критеріїв членства в найпрестижнішому союзі світу, додав Президент. 

Читайте також: Будівництво та ремонт доріг цьогоріч набиратимуть обертів - Порошенко

Він нагадав, що під час саміту Східного партнерства він окреслив контури подальших проміжних кроків. Це, зокрема, асоціація із Шенгенською зоною, приєднання до Митного союзу ЄС, Енергетичного союзу ЄС і Єдиного цифрового ринку. 

"Секторальна інтеграція фактично перетворить східні кордони країни на кордони ЄС ще до того, як ми де-юре приєднаємося до ЄС", - зазначив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-