Клімкін з Габріелем планують їхати на Донбас

Клімкін з Габріелем планують їхати на Донбас

Укрінформ
Керівники зовнішньополітичних відомств України та ФРН обговорили ситуацію на Донбасі та в Криму, а також подальші кроки протидії російській агресії.

Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін сказав під час спільної з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми говорили і про окупований Крим, і про Донбас. І продовжимо нашу розмову завтра», - сказав Клімкін.

Планується, що в четвер міністри здійснять спільну поїздку на Донбас.

Клімкін поінформував колегу про напружену ситуацію на Донбасі. «У нас немає реального припинення вогню, тільки за останні дні у нас було понад 60 обстрілів, більше третини з них із використанням забороненої зброї, ми втратили трьох військовослужбовців, п’ятнадцятеро поранених», - додав він.

Читайте також: Глава МЗС Німеччини: Конфлікт на Донбасі не заморожений, а пожежонебезпечний

Очільники МЗС також обговорили подальші спільні кроки, спрямовані на відновлення територіальної цілісності й суверенітету України, а також звільнення українських політв’язнів, які утримуються в російських тюрмах.

Клімкін та Габріель приділили особливу увагу питанням двосторонньої співпраці, яка, на їх погляд, є динамічною та плідною. Зокрема, успішно реалізовується спільна ініціатива міністрів закордонних справ України та ФРН щодо року мов.

На думку міністрів, нині спостерігається якісне зростання показників економічної та інвестиційної співпраці. Уряд ФРН надає значну практичну допомогу у здійсненні системних реформ в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель 3-4 січня перебуває з робочим візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-