Климпуш-Цинцадзе про Антикорупційний суд: Відкладати далі нікуди

Климпуш-Цинцадзе про Антикорупційний суд: Відкладати далі нікуди

Укрінформ
Розгляд і ухвалення законопроекту про Антикорупційний суд має стати пріоритетом перших засідань Верховної Ради в 2018 році, оскільки відкладати далі нікуди.

Про це в онлайн-інтерв'ю порталу liga.net 3 січня заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сподіваюсь, що вже всім зрозуміло, що відкладати (розгляд законопроекту про Антикорупційний суд - ред.) уже нема куди. Прогнозувати досить тяжко, але, як на мене, це мав би бути пріоритет перших засідань Верховної Ради в 2018 році", - сказала Климпуш Цинцадзе.

За її словами, уряд робить усе для того, щоб, як тільки закон про Антикорупційний суд буде проголосовано у Верховній Раді, він міг якомога швидше почати функціонувати.

"На це виділені кошти в бюджеті, ми зі свого боку зробимо всі організаційні моменти, щоб було приміщення, була можливість якомога швидше запустити роботу цього суду. Але зараз м'яч усе-таки на стороні поля законодавців, які мають обговорити внесений законопроект і прийняти рішення", - акцентувала віце-прем'єр.

Водночас вона зауважила, що рішення про створення Антикорупційного суду "ні в який спосіб"  не прив'язувалося до надання Україні безвізового режиму.

"Воно є важливою вимогою наших зовнішніх партнерів, наприклад, з МВФ, з ЄС, але не в рамках безвізового режиму, і дійсно є потребою. Хоча я згодна, що насправді всі наші суди мали б пройти горнило очищення і стати реально справедливими судами", - резюмувала Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе прокоментувала законопроект про звільнення голів НАБУ і САП

Як повідомлялося, 22 грудня Президент вніс до парламенту законопроект №7440 «Про Вищий антикорупційний суд», 26 грудня був оприлюднений його текст. Законопроект спрямований на визначення засад організації та діяльності цього суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їх діяльності. Зазначається, що для призначення на посаду судді Вищого антикорупційного суду громадянин, окрім стажу роботи на посаді судді/адвоката, наукової діяльності повинен мати значний досвід здійснення у міжнародних міжурядових організаціях чи міжнародних судових установах за кордоном професійної діяльності у сфері права з питань протидії та боротьби із корупцією тощо.

Transparency International 27 грудня закликала Президента Петра Порошенка відкликати законопроект про Антикорупційний суд, оскільки в організації мають сумніви, що у разі ухвалення він дасть змогу здійснити незалежний та неупереджений добір суддів,  і внести новий з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-