Климпуш-Цинцадзе прокоментувала законопроект про звільнення голів НАБУ і САП

Климпуш-Цинцадзе прокоментувала законопроект про звільнення голів НАБУ і САП

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе сподівається, що негативна внутрішня та зовнішня реакція на законопроект про звільнення голів антикорупційних органів утримає ВР від його розгляду.

Про це вона заявила в онлайн-інтерв'ю порталу liga.net 3 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сподіваюсь, що та внутрішня реакція, яку ми отримали і всередині країни на різних рівнях - і в уряді, і в парламенті, і серед громадськості, - і реакція закордонних партнерів, є достатнім стримуючим фактором для українського політикуму у Верховній Раді не виносити цього питання на розгляд, уже не кажучи про те, щоб приймати цей законопроект", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, вона дуже рада, що зареєстрований у парламенті законопроект щодо політичного впливу Верховної Ради на антикорупційні органи не було винесено на голосування.

"Я дуже сподіваюсь на достатню відповідальність наших політиків", - підкреслила віце-прем'єр.

Читайте також: Як плюси закону про антикорупційний суд множилися на мінуси

Як повідомляв Укрінформ, законопроект №7362 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю", який підготували народні депутати Артур Герасимов (БПП) та Максим Бурбак ("Народний фронт"), був зареєстрований у Верховній Раді 6 грудня. Ним пропонується надати Верховній Раді право розглядати питання щодо звільнення керівництва НАБУ, САП та ДБР без проведення аудиту.

Відповідний законопроект згодом включили в порядок денний Верховної Ради. Пізніше народний депутат Мустафа Найєм повідомив, що цей законопроект знято з порядку денного засідання парламенту.

Національне антикорупційне бюро вважає, що у разі ухвалення законопроекту № 7362 буде завдано нищівного удару по незалежності цих органів.

Голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов заявив, що зареєстрував законопроект №7362, аби розпочати його громадське обговорення.

Проти цього проекту закону вже висловилися в Євросоюзі та США.

Як відомо, відповідно до чинної редакції закону про Національне антикорупційне бюро його керівник звільняється, зокрема, у разі подання письмової заяви про припинення повноважень за власним бажанням, призначення чи обрання на іншу посаду за його згодою, неможливості виконувати свої повноваження за станом здоров’я, невідповідності обмеженням щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, невчасного подання декларації, набуття громадянства іншої держави або наявності висновку комісії з проведення незалежної оцінки (аудиту) про неефективність діяльності Національного бюро та неналежне виконання обов’язків його директором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-