Варшава заявляє про 100 тисяч біженців з України

Варшава заявляє про 100 тисяч біженців з України

Укрінформ
Польща не прийматиме біженців з Близького Сходу та Північної Африки, оскільки прийняла вже навіть понад 100 тисяч біженців з України.

Про це в ефірі телеканалу TVP.INFO заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький.

"Ми незмінно стоїмо на позиції, яке "Право і Справедливість" (PiS) сформулювало ще перед виборами в 2015 році: не прийматимемо в Польщі біженців, мігрантів з Близького Сходу та Північної Африки, оскільки це наше суверенне рішення. Натомість, на східних рубежах ЄС ми надзвичайним чином докладаємо зусиль до зниження напруги, оскільки ми вже прийняли принаймні кілька десятків, а можливо навіть понад 100 тисяч біженців з України без надання їм притулку",- заявив Моравецький.

Глава польського уряду зауважив, що в Польщі перебуває зараз навіть до півтора мільйона українців і статистично "щонайменше кілька десятків тисяч людей втекло до Польщі з територій, охоплених війною".

Він додав, що Варшава не відступить від власної позиції і доводитиме свою позицію у Брюсселі.

Читайте також: Посольство України:за два роки лише 88 українців отримали статус біженця в Польщі

Як інформувало агентство, упродовж 2016-2017 років лише 88 громадян України отримали статус біженця в Польщі, а 239 українців - статус особи, яка потребує додаткового захисту.

 На початку грудня Єврокомісія повідомила, що подає скаргу до суду ЄС на Польщу, Чехію та Угорщину за відмову приймати біженців. На це офіційна Варшава відповіла, що вона й надалі не погоджуватиметься приймати біженців і готова відстоювати свою позицію в суді.

Як повідомлялося, ліберальний польський уряд Еви Копач у вересні 2015 року зобов'язався прийняти близько 7 тисяч мігрантів з півдня. Після перемоги на виборах в листопаді того ж року правоконсервативної партії PiS новосформований уряд Беати Шидло відмовився виконувати рішення попередників з міркувань безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-