Порошенко запустив другий етап судової реформи

Порошенко запустив другий етап судової реформи

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав укази про ліквідацію та створення місцевих судів в Україні.

Про це він написав у Facebook.

"Підписав укази про ліквідацію та створення місцевих судів в Україні та закликаю юристів-науковців і адвокатів до активної участі в конкурсах на посади суддів", - зазначив глава держави.

Порошенко нагадав, що перший етап судової реформи було завершено формуванням нового Верховного суду, а наразі триває другий етап реформи.

"Сьогодні – другий етап, який має на меті дві абсолютно чіткі позиції: маємо наблизити суди і правосуддя до людей. Не може бути більше районів без судів і судів без суддів", - підкреслив Президент.

У свою чергу заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов, якого цитує прес-служба глави держави, зауважив, що зазначеними указами відповідно до чинного законодавства реорганізується система правосуддя, зокрема ліквідуються, створюються та реорганізуються "певні суди".

За його словами, це стосується як місцевих судів, так і судів апеляційної інстанції.

Так, Філатов повідомив, що будуть створені окружні господарські суди, замість судів у районах також будуть створені окружні суди.

"Це буде уніфікований підхід до всіх судів першої інстанції", - сказав він.

Крім того, Філатов розповів, що також ліквідовуються та створюються певні суди у великих містах з метою організаційної та фінансової оптимізації з метою забезпечення кращого доступу до правосуддя та більш ефективного розгляду судових справ.

Заступник глави АП додав, що при підготовці відповідних указів відбулись консультації з Вищою радою правосуддя, яка підтримала ці подання, і документи подаються Державною судовою адміністрацією.

Читайте також: Ліквідація райсудів не загрожуватиме справам Майдану - АП

Як повідомлялося, раніше в Адміністрації Президента підготували проекти указів "Про ліквідацію місцевих загальних судів та утворення окружних судів".

У свою чергу Вища рада правосуддя схвалила відповідні ініціативи, якими передбачено ліквідувати 142 місцеві загальні суди та утворити 74 окружні суди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-