Помічник командувача ВМС розповіла про завезених у 2014

Помічник командувача ВМС розповіла про завезених у 2014 "зелених чоловічків"

Укрінформ
Першими блокували військові частини і адмінбудівлі Криму в лютому 2014 року спеціально привезені на півострів особи, і лише на наступному етапі до них приєдналися місцеві мешканці.

Про це в Оболонському районному суді Києва, де розглядається справа за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді, заявила під час допиту в якості свідка помічник командувача ВМС України Марина Каналюк, яка свого часу в Криму відповідала за взаємодію з військовими структурами РФ на території України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На першому етапі військові частини і адміністративні будівлі Криму у лютому 2014 року блокували спеціально завезені на півострів особи. Це аж ніяк не місцеві мешканці. У них був характерний говір - не український і не кримський. Це були в основному молоді люди. І це було на першому етапі захоплення Криму", - сказала Каналюк.

На другому ж етапі, за її словами, з’явились загони так званої "місцевої самооборони". Це були і місцеві люди, переважно колишні військові і "казаки", а також ті самі привезені люди. "Саме ці завезені люди були одягнуті в форму "зелених чоловічків". А потім, як виявилось, це були спецпризначенці РФ", - зазначила Каналюк.

Читайте також: Свідок у справі Януковича розповів, як росіяни захоплювали аеропорт "Бельбек"

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у  скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-