Аеропорт Бельбек у лютому-2014 готувався прийняти Януковича – свідок

Аеропорт Бельбек у лютому-2014 готувався прийняти Януковича – свідок

Укрінформ
Кримський аеропорт Бельбек на початку третьої декади лютого 2014 року отримав інформацію про запланований приліт екс-президента Віктора Януковича і був готовий прийняти літак з ним. 

Про це заявив у середу начальник продовольчої служби тилу ВМС ЗС України полковник Олександр Кустанович під час допиту в якості свідка в Оболонському районному суді Києва, де розглядається справа за обвинуваченням екс-президента Януковича у державній зраді по суті. На час анексії Криму у лютому-березні 2014 році Кустанович служив у бригаді тактичної авіації військової частини А4515 ЗСУ в АРК поблизу аеропорту Бельбек, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"21 чи 22 лютого, не пам’ятаю точно, від командира надійшла інформація, що планується приліт "літерного" літака "А". Ми виконували свої завдання, Державна служба охорони – свої, СБУ – свої... За станом злітної смуги аеродром міг прийняти "літерний" літак. Але десь о 16.00 надійшла команда "відбій", і всі стали працювати у звичайному режимі", - розповів Кустанович.

Читайте також: Адвокат відмовився сказати, де зустрічався з Януковичем у Росії

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-