Гройсман  - про Єжова: у будь-якій країні можуть бути такі загрози

Гройсман - про Єжова: у будь-якій країні можуть бути такі загрози

Укрінформ
Ситуація, що виникла із заступником керівника протоколу Прем'єр-міністра Станіславом Єжовим, який пройшов перевірку до призначення на посаду, а згодом був затриманий за підозрою у шпигунстві, могла трапитися у будь-якій країні.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу під час підсумкової прес-конференції у Кабміні.

"Не один місяць ми працювали зі Службою безпеки України, щоб виявити, хто у нас є шпигун. Виявили і одразу, як було усе доведено, він був затриманий. Хочу підкреслити, що він працівник протоколу, це церемоніальні заходи, в них немає жодного доступу до держтаємниці. Також він працював перекладачем на офіційних переговорах, і ніхто на них, зрозуміло, ніяких "незрозумілих" речей не говорив. Що стосується ретельної перевірки, його перевіряли, і якщо не виявили, це у будь-які країні світу можуть бути такі загрози", - сказав Прем'єр, подякувавши Службі безпеки за виявлення шпигуна.

Гройсман зауважив, що Єжов уже багато років працював у органах влади, міжнародних представництвах, Адміністрації Президента, парламенті, але тільки у Кабміні його виявили.

Як повідомляв Укрінформ, 20 грудня працівники Служби безпеки України викрили чиновника секретаріату Кабміну, якого завербували російські спецслужби під час його довготривалого відрядження за кордоном.

Читайте також: Гройсман заявив, що дискредитувати його через затримання Єжова не вдасться

Згодом з'ясувалося, що це Станіслав Єжов, який на посаді заступника керівника протоколу Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відповідав, зокрема, за переклад під час зустрічей з іноземними делегаціями.

За даними спецслужби, завербований чиновник збирав службову інформацію Кабінету міністрів України, зокрема щодо зарубіжних поїздок і переговорів Прем'єр-міністра, яку потім електронною поштою пересилав представникам російської спецслужби.

21 грудня Єжову оголошено підозру у вчиненні державної зради.

Член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко заявив, що Єжов працював на Росію щонайменше два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-