Порошенко і Фріланд обговорили наміри РФ підірвати Мінський процес

Порошенко і Фріланд обговорили наміри РФ підірвати Мінський процес

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко на зустрічі з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд подякував Канаді за підтримку, як у питанні проведення реформ, так і врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Сторони обговорили небезпечний розвиток ситуації на Донбасі, спровокований порушенням режиму припинення вогню бойовиками, включаючи випадки обстрілів цивільних об’єктів. Окрему увагу було приділено намірам Росії підірвати імплементацію Мінських домовленостей, зокрема, шляхом виходу зі Спільного центру з контролю та координації (СЦКК)", - йдеться у повідомленні.

Порошенко провів зустріч із Фріланд

З метою сприяння мирному врегулюванню було скоординовано подальші кроки щодо просування ініціативи про розміщення миротворчої місії ООН на всій окупованій території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону. Фріланд також поінформувала про тісне координування підходів зі США, зокрема під час зустрічі з держсекретарем Рексом Тіллерсоном 19 грудня.

Було також домовлено продовжувати вживати спільних зусиль для звільнення українських заручників на Донбасі та політичних в’язнів, які незаконно утримуються в Росії та окупованому Криму.

Глава держави відзначив важливу роль Оттави у просуванні кримської резолюції, яка була ухвалена Генасамблеєю ООН. Порошенко закликав Канаду активно долучитися до формування групи друзів з деокупації Криму.

Президент також зазначив, що яскравим свідченням допомоги Канади стало нещодавнє рішення Оттави про включення України до списку країн, до яких дозволено постачання озброєння.

Президент України привітав Канаду з майбутньою відповідальною місією – головуванням у Великій сімці, та висловив впевненість, що питання України буде серед пріоритетних на порядку денному цього  форуму.

Читайте також: Фріланд розповіла про свої плани в Україні

Порошенко також відзначив символічність візиту канадського міністра напередодні відзначення 100-річчя дипломатичної служби України.

Фото: Михайло Марків, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-