Труба пояснив, чому ДБР має 640 мільйонів, але не може витратити жодної копійки

Труба пояснив, чому ДБР має 640 мільйонів, але не може витратити жодної копійки

Укрінформ
Державне бюро розслідувань не може витратити жодної копійки із 640 млн грн, передбачених у держбюджеті на цей рік, через відсутність бухгалтера. 

Про це повідомив під час прес-конференції в Укрінформі директор відомства Роман Труба. 

"Керівництво ДБР було обране на завершення року, і ми не мали змоги призначити головного бухгалтера та інших державних службовців, тому фінансування в розмірі 640 млн грн, яке передбачене на 2017 рік, не використане", - сказав він.

Труба додав, що через відсутність бухгалтера він та його заступники також не отримують заробітної плати. "Цього місяця я її (зарплату - ред.) не отримав у зв'язку з відсутністю головного бухгалтера, який може проводити нарахування. Але до Нового року це питання буде вирішене", - зазначив він.

За словами директора, у Держбюджеті на 2018 рік на ДБР передбачено 660 млн грн. Через те, що на початку року штат відомства ще не буде сформований, він збирається направити звернення до Кабміну з проханням дозволити витратити на  матеріально-технічне забезпечення відомства передбачені на зарплати кошти. 

Відповідаючи на запитання стосовно розміру своєї платні, директор ДБР повідомив, що отримуватиме 51 тис. грн на місяць, тобто 30 прожиткових мінімумів. Водночас слідчий матиме зарплату у розмірі 20 прожиткових мінімумів доходів громадян, тобто 30 тис. грн на місяць.

Читайте також: Труба обіцяє пильну увагу до злочинів "високих чинів"

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів підтримав проект розпорядження, яким затвердив структуру Державного бюро розслідувань. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, 13 грудня.

Зазначалося, що ДБР складатиметься з Центрального апарату, семи територіальних управлінь, Академії та Науково-дослідного інституту. Гранична чисельність співробітників бюро - 1500 осіб, до складу центрального апарату органу входитимуть 20 управлінь і відділів. 

Президент України Петро Порошенко 22 листопада призначив на посаду директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу, кандидатуру якого обрала конкурсна комісія.

Член конкурсної комісії Денис Монастирський 28 листопада повідомив, що директор Державного бюро розслідувань Роман Труба затвердив подання конкурсної комісії про призначення Ольги Варченко і Олександра Буряка своїми заступниками. 

Монастирський додав, що Труба вже встиг зареєструвати ДБР у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб. Місцем реєстрації значиться Секретаріат Кабміну по вул. М. Грушевського,12/2.

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який розслідуватиме злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями - за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-