Труба обіцяє пильну увагу до злочинів

Труба обіцяє пильну увагу до злочинів "високих чинів"

Укрінформ
До підслідності Державного бюро розслідувань належать злочині, скоєні високопосадовцями, включно з екс-президентами, а також членами уряду, парламенту, правоохоронних структур і суддями.

Про це розповів директор ДБР Роман Труба на брифінгу в Укрінформі.

“Державне бюро розслідувань покликане запобігати, виявляти, припиняти, розкривати і розслідувати злочини, що скоїли вищі посадові особи, включно з президентом, повноваження якого втратили силу, членами уряду, парламенту, правоохоронцями та суддями, особами, які вчинили військові злочини. Пильну увагу ми приділятимемо розслідуванню злочинів, вчинених саме теперішніми високопосадовцями”, - сказав він.

Водночас Труба зауважив, що наразі є колізія законодавства щодо підслідності кримінальних проваджень Бюро. 

Читайте також: Труба сказав, коли Держбюро розслідувань відкриє перші справи

У цьому зв’язку він підкреслив, що буде ініційовано зміни до законодавства, зокрема до ст. 216 Кримінального процесуального кодексу, а саме щодо підслідності суб’єктного складу осіб, стосовно яких можна відкривати кримінальні провадження — депутатів ВР АРК, суддів КСУ, голови та членів Вищої ради правосуддя, голів та заступників місцевих державних адміністрацій, голови, заступників і членів НАЗК тощо.

“Ми наполягатимемо — Державне бюро розслідувань має розпочати роботу з чистого аркуша і не забирати проваджень, які знаходяться в інших правоохоронних органах. Лише так ми зможемо одразу показати, на що ми здатні, а не закінчувати роботу за інших”, - зазначив Труба.

Крім того, він наголосив на необхідності внесення змін до законодавства щодо діяльності ДБР. Серед таких змін, за його словами, - надання повноважень щодо здійснення оперативно-розшукової діяльності підрозділам Бюро, визначення порядку передачі кримінальних проваджень, які наразі перебувають в інших правоохоронних органах, визначення розміру заробітної плати співробітників оперативних підрозділів тощо.

За словами Труби, як пріоритетний напрямок ДБР виділить розслідування порушень прав людини під час роботи правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-