Директор ДБР не знає людину, яка оскаржує його призначення

Директор ДБР не знає людину, яка оскаржує його призначення

Укрінформ
Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що позов щодо скасування указу Президента про його призначення поданий не знайомою йому фізичною особою.

Про це він сказав на брифінгу в Укрінформі.

“Фізична особа. Я думаю, що під час розгляду позову всі матимуть змогу дізнатися, хто це. Прізвище цієї особи нічого мені не сказало і я не знаю цієї особи”, - наголосив Труба, відповідаючи на запитання, чи відомо йому, хто подав позов щодо оскарження указу Президента про призначення його директором ДБР.

Він також нагадав, що наразі у судах є два позови проти ДБР. Крім зазначеного, також оскаржується призначення двох заступників директора ДБР.

Читайте також: Труба переконує, що не підпадає під люстраційний закон

Труба підкреслив, що оскільки наразі ДБР не має власних юристів, то для представлення його інтересів у суді звертатиметься по допомогу до Кабінету міністрів.

Як повідомлялося, раніше Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо скасування реєстрації Державного бюро розслідувань. Також позивач просить суд скасувати рішення директора Державного бюро розслідувань Романа Труби про призначення Ольги Варченко та Олександра Буряка на посади першого заступника та заступника директора ДБР.

Попереднє судове засідання призначено на 22 січня. Водночас у повідомленні суду позивач не вказаний.

Президент 22 листопада призначив на посаду директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу, кандидатуру якого обрала конкурсна комісія. 28 листопада стало відомо, що новообраний директор ДБР Роман Труба затвердив подання конкурсної комісії про призначення Ольги Варченко і Олександра Буряка його заступниками. 

ДБР зареєстрована у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб. Місцем реєстрації вказано Секретаріат Кабміну по вул. Грушевського, 12/2.

Кабінет міністрів 13 грудня затвердив структуру ДБР. 

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який розслідуватиме злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями - за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-