Геращенко вважає принциповим якнайшвидше ухвалення реінтеграції Донбасу

Геращенко вважає принциповим якнайшвидше ухвалення реінтеграції Донбасу

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликала депутатів ухвалити закон про реінтеграцію Донбасу на поточній сесії і докласти всіх зусиль для визволення українських заручників, що перебувають на окупованих територіях, до новорічних свят.

Про це вона заявила на засіданні ВР у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу нагадати наш дедлайн - звільнення заручників, і ми маємо все зробити, щоб це відбулося до новорічно-різдвяних свят. Моє бачення - що важливий, принциповий для нас закон (про реінтеграцію Донбасу - ред.) ми маємо ухвалити на цій сесії. Це є два наші орієнтири, які мені здаються абсолютно нормальними», - наголосила Геращенко.

Вона вкотре наголосила, що тривають переговори про обмін 74 українських заручників, яких утримують на окупованих територіях, на 306 осіб, видачі яких вимагають бойовики. Загалом, за її словами, Україні відомо про перебування 95 українських заручників на окупованих територіях. 

Читайте також: Парубій сказав, коли Рада візьметься за законопроект про реінтеграцію Донбасу

Водночас перший віце-спікер заявила про високий ризик зриву переговорів щодо запланованого на кінець року обміну заручниками.

«Чи є у нас шанс, що це (обмін заручниками - ред.) буде зірвано, хоча ми на фінішній прямій і повністю готові? Шанс є дуже великий», - підкреслила вона.

Раніше спікер Андрій Парубій заявив, що Верховна Рада розгляне законопроект про реінтеграцію Донбасу на наступному пленарному тижні, який розпочнеться 16 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-