Парубій сказав, коли Рада візьметься за законопроект про реінтеграцію Донбасу

Парубій сказав, коли Рада візьметься за законопроект про реінтеграцію Донбасу

Укрінформ
Верховна Рада розглядатиме законопроект про реінтеграцію Донбасу наступного пленарного тижня, який розпочнеться 16 січня 2018 року.

Про це на засіданні Ради повідомив голова парламенту Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я сподіваюся і переконаний, що ми наступний пленарний тиждень - це буде, якщо не помиляюсь, 16 січня - розпочнемо з розгляду закону про деокупацію, про визнання Росії агресором», - сказав спікер.

Водночас він підкреслив, що ухвалення цього закону є «принципово важливим для українського парламенту».

Читайте також: "Особливий статус" ОРДЛО підтримують лише 14% жителів Донбасу

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". 6 жовтня парламент проголосував за нього в першому читанні, виключивши, зокрема, частину першу статті 7, в якій згадувались Мінські угоди, за наполяганням опозиційних фракцій.

Відповідно до тексту законопроекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

Проектом передбачено, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу Збройних сил України. Крім того, пропонується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав.

До другого читання в законопроект включили також дату початку окупації української території - 20 лютого 2014 року, а по всьому тексту законопроекту додано положення з приводу окупації Криму.

Очікувалося, що в другому читанні законопроект розглядатиметься нинішнього пленарного тижня -19-22 грудня, однак у порядок денний його не було внесено. При цьому фракція БПП наполягає на додаткових консультаціях щодо законопроекту про реінтеграцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-