Рада може у четвер обрати нового керівника Нацбанку

Рада може у четвер обрати нового керівника Нацбанку

Укрінформ
У четвер, 21 грудня, Верховна Рада має проголосувати за нового керівника Національного банку України.

Про це після засідання фракції "Блок Петра Порошенка" розповів заступник голови фракції Олексій Гончаренко, повідомляє сайт БПП. 

Спершу Рада має проголосувати за звільнення голови Національного банку України Валерії Гонтаревої згідно з її заявою про відставку за власним бажанням, яка була подана Президенту України.

"Якщо парламент проголосує за це рішення позитивно, тоді буде голосування за кандидатуру нового керівника Нацбанку», - сказав Гончаренко.

Читайте також: Смолій каже, що Президент не пропонував йому очолити НБУ

Крім того, він розповів, що фракція БПП підтримала відкликання законопроекту №6011, який блокує подання Президентом законопроекту про Антикорупційний суд.

«На цьому тижні, сподіваюсь, ми відкличемо депутатський і відкриємо дорогу президентському законопроекту», – підкреслив Гончаренко.

Також політик повідомив, що завтра у парламенті буде розглядатись законопроект №7238 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення сталого функціонування підприємств житлово-комунальної сфери для проходження опалювального сезону.

«Цей законопроект заборонить відключення від газопостачання об’єктів міст, селищ, містечок соціальної інфраструктури навіть у випадку заборгованості, а допоможе знайти шляхи вирішення», – зазначив Гончаренко.

Він додав, що у четвер парламент також розгляне законопроект про скасування е-декларування для громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-