Саєнко розповів про підготовку нового регламенту уряду

Саєнко розповів про підготовку нового регламенту уряду

Укрінформ
Якщо Кабінет міністрів України найближчим часом ухвалить новий регламент уряду, це дозволить набраним на роботу в нові директорати фахівцям з питань реформ працювати у 2018 році ефективніше.

Про це сказав міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко під час підсумкової конференції "Реформа державного управління" , повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сподіваюся, що уряд найближчим часом ухвалить новий регламент, а це ті процедури, які дозволять ефективніше працювати державним службовцям уже з наступного року", - сказав Саєнко.

За його словами, нині у процесі підготовки урядових рішень є  недоліки. Дуже часто дискусія ведеться між відповідними фахівцями тих чи інших служб без розуміння концептуальних засад  рішення, того, які воно несе ризики, скільки коштуватиме державі його реалізація. "Зараз ми стоїмо на порозі розробки нового регламенту Кабінету міністрів, який скоро представлятимуть наші колеги. Ми говоритимемо про те, що етапи підготовки, комунікації зі стейкхолдерами є дуже важливими", - сказав міністр.

На  жаль, додав він, нині початкові етапи підготовки урядом законопроектів  також мають недоліки - це дуже слабка  комунікація представників КМУ з представниками парламенту ще до того,  як цей проект закону потрапляє на розгляд Верховної Ради.

Читайте також: У Кабміні назвали три складові реформи держуправління

"І це треба змінити", - переконаний Саєнко.

У конференції  беруть  участь державні секретарі, новообрані генеральні директори, представники міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, громадськості, міжнародних організацій та проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-