Саакашвілі заявив, що даватиме свідчення лише СБУ

Саакашвілі заявив, що даватиме свідчення лише СБУ

Оновлено
Укрінформ
Лідер «Руху нових сил» Міхеїл Саакашвілі, прийшовши на допит до Генеральної прокуратури, заявив, що його справу має розглядати СБУ, і лише тоді він даватиме свідчення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вимагаємо передати кримінальну справу слідчому органу СБУ, лише після того ми прийдемо на допит. Якщо мене сьогодні викличе СБУ, я прийду на допит однозначно. А цілувати руку Юрію Луценку я не буду", - сказав він.

Як пояснив журналістам адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, справа підслідна СБУ, і "сьогодні ми не зобов'язані приходити на допит у ГПУ". 

Читайте також: Саакашвілі прийшов на допит до ГПУ

Він додав, що слідчі Генпрокуратури не мають повноважень, адже слідчим органом визначено слідчий відділ Служби безпеки України.

"Михайло Саакашвілі після того, як отримав повістку поштою, 15 грудня подав клопотання на старшого групи прокурора Домбровського з вимогою негайно передати матеріали кримінальної справи органу досудового розслідування, а саме Слідчому відділу Головного управління СБУ у Києві та Київській області", – сказав Чорнолуцький.

Після цього Саакашвілі та його адвокат залишили Генпрокуратуру.

Саакашвілі інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності (ч. 2. ст. 256 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-