Україна відкрила почесне консульство у Сіднеї

Україна відкрила почесне консульство у Сіднеї

Укрінформ
Урочиста церемонія відкриття Почесного консульcтва України в Сіднеї - першого в історії двосторонніх українсько-австралійських відносин - відбулася у неділю за участі представників австралійської влади, посольства України в Австралії та керівництва українських організацій Австралії.

Про це повідомляє власний кореспондент України в Австралії.

“Знаменно, що українське почесне консульство у Сіднеї починає свою роботу у час, коли Україна відзначає 100-ліття своєї дипломатичної служби. Щиро вітаємо першого українського почесного консула у Сіднеї і закликаємо усіх до підтримки діяльності консульства”, - сказав у вітальному слові посол України в Австралії Микола Кулініч.

У свою чергу, голова Союзу українських організацій Австралії, генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів зазначив: “Від імені Союзу українських організацій Австралії та від імені Світового конгресу українців я вітаю рішення України відкрити почесне консульство у Сіднеї. Сідней – важливий бізнес-центр Австралії. Сідней – центр, звідки починається все в Австралії”.

Зі словами підтримки і відзначення ролі української громади Сіднея виступили і представники місцевої влади.

“Українська громада багато років була провідником інтересів України в Австралії. З наступного року Україна і Австралія починають спільну діяльність у Раді ООН з прав людини. Це гарна нагода спільно привернути увагу до порушення прав людини в Криму. Ми готові підтримати новостворене почесне консульство України у Сіднеї в обговоренні цього питання у парламенті Нового Південного Вельсу”, - наголосив лідер опозиції у парламенті штату Люк Фолі.

Член місцевого парламенту від Бенкставна Таня Михайлюк також підкреслила роль української громади Сіднея.

“Лідкомб (район Сіднея – авт.) – традиційно був осередком українства у Сіднеї, тому я рада, що українське консульство буде відкрито саме тут”, - сказала Михайлюк.

Новопризначений почесний консул України у Сіднеї Ярослав Дума висловив подяку за честь, яку надала йому Україна, і пообіцяв докласти всіх зусиль для розвитку ефективного співробітництва між Австралією та Україною на всіх напрямках.

У планах консульства – зустріч відвідувачів, робота з урядовими та бізнесовими делегаціями двох країн, організація виставок, присвячених різним аспектам культурного, суспільно-політичного та економічного життя України, мистецьких заходів тощо.

Читайте також: У столиці Австралії вшанували жертв Голодомору

Одним з основних завдань почесного консула на наступний 2018 рік є підготовка та сприяння участі української команди воїнів-ветеранів в «Іграх нескорених», що пройдуть у Сіднеї.

Почесне консульство України в Сіднеї відкриє двері для відвідувачів за адресою: Sydney, Church st 27-29 Lidcombe, NSW 2141.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-