В.о. голови КС пояснив, чому досі немає постійного очільника

В.о. голови КС пояснив, чому досі немає постійного очільника

Ексклюзив
Укрінформ
Судді Конституційного суду уже понад півроку не можуть обрати голову КС, оскільки ніхто з чинних суддів не хоче брати на себе додаткових обов'язків.

Про це зазначив у коментарі кореспонденту Укрінформу виконуючий обов'язки голови Конституційного суду Віктор Кривенко під час заходу з нагоди початку роботи Верховного суду.

 "Кожен достойний і може виконати цю роботу, але зараз у тих суддів, які працюють, немає бажання ще, крім своєї роботи судді, виконувати роботу голови суду", - зазначив він.

Кривенко вважає, що у КСУ найважливішою є посада саме судді, а голова суду виконує додаткові функції, які дещо "обтяжують суддю у його щоденній роботі".

"Функції голови Конституційного суду виконую я. Абсолютно немає ніякого значення, чи буде хтось інший виконувати функції голови КСУ, чи я. Це не старший, не більший, не маючий більших повноважень - виконується технічна робота по забезпеченню організації роботи суду. Ця робота виконується, суд функціонує", - додав він.

При цьому Кривенко запевнив, що через місяць призначить нові вибори голови КСУ. "Чи будуть вибори? Будуть. Знов пройде місяць і знов я призначу вибори. Вони (вибори - ред.) призначаються кожен місяць. Звичайно, ми оберемо голову Конституційного суду, але якраз це не найбільша проблема, з якою зараз стикається суд", - резюмував він.

Читайте також: Порошенко анонсував законопроект про Антикорупційний суд

Як повідомлялося, судді Конституційного суду під час пленарного засідання у вівторок, 12 грудня,  вчергове не обрали голову суду. 

У повідомленні на сайті суду було зазначено, що вибори не відбулися, оскільки "не були висунуті кандидатури".

КСУ має складатися із 18 суддів, наразі повноважними є лише 14. Двох суддів КСУ має обрати за своєю квотою Верховна Рада, і двох - Президент. 

З 18 березня 2014 по 18 березня 2017 року головою КСУ був Юрій Баулін. 18 березня 2017 року термін його повноважень на цій посаді закінчився, але він став виконуючим обов'язки голови суду як старший за віком суддя.

3 червня 2017 Баулін був звільнений у зв'язку із закінченням 9-річного терміну суддівських повноважень.

У цей день посаду в. о. голови Конституційного суду зайняв наступний за старшинством суддя Віктор Кривенко.

Відповідно до законодавства, КС мав обрати голову суду до 18 травня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-