Порошенко анонсував законопроект про Антикорупційний суд

Порошенко анонсував законопроект про Антикорупційний суд

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко має намір наступного тижня внести на розгляд Верховної Ради законопроект про Антикорупційний суд.

Про це глава держави заявив під час заходу з нагоди початку роботи нового Верховного суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На черзі - законопроект про антикорупційний суд. Я знаю, що велика частина громадськості, в тому числі юридичної громадськості, не підтримує зазначений законопроект. Я просив Верховну Раду створити робочу групу для того, щоб я як Президент міг врахувати рекомендації фракцій, щоб уникнути дискусій і вийти на компроміс. На жаль, поки що це не було зроблено і, я сподіваюсь, Верховна Рада нарешті наступного тижня розблокує ситуацію з антикорупційним судом, відкликавши зареєстровані законопроекти, які є не конституційними і визнані експертами, в тому числі Венеціанською комісією, такими, що не відповідають ключовим вимогам побудови судової системи антикорупційного законодавства. Наступного тижня я внесу зазначений законопроект на розгляд Верховної Ради, якщо Верховна Рада дасть можливість зареєструвати", - сказав Порошенко.

Читайте також: Захід очікує роботи антикорупційників без "відкату" назад і саботажу - Геращенко

Глава держави висловив впевненість у тому, що після підтримки законопроекту парламентом антикорупційний суд завершить формування антикорупційної інфраструктури і "дасть можливість розглядати корупційні справи, які розслідуються НАБУ, підтримують САП, будуть іншими правоохоронними органами, але матимуть спеціалізацію виключно антикорупційну".

"Це є надзвичайно важливим і для побудови справедливого суспільства всередині держави, і для підвищення авторитету України в світі, підвищення довіри між нами та нашими партнерами", - зауважив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-