Турчинов відвідав штаб Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі

Турчинов відвідав штаб Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі

Укрінформ
У рамках робочого візиту до керівних структур НАТО секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов відвідав штаб Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, де провів переговори з керівництвом Альянсу.

Про це йдеться у повідомленні РНБО. 

Під час переговорів сторони проаналізували поточну безпекову ситуацію в Україні та Європі, що склалася внаслідок гібридної агресії Російської Федерації.

За словами Турчинова, для підтримання безпеки у Європі надзвичайно важливо нарощувати співробітництво між Україною і НАТО. У цьому контексті сторони обговорили питання можливого розширення військових програм, які можуть бути реалізовані за участю України.

Секретар РНБО України підкреслив, що Україна не має наміру зменшувати свій внесок до міжнародних операцій НАТО та Сил реагування Альянсу.

Окрім того, йшлося про покращення обміну інформацією між розвідувальними органами України та Альянсу і співпрацю у забезпеченні надійної протидії кібернетичній агресії.

Під час перебування в штабі Об'єднаних збройних Сил НАТО Секретар РНБО України ознайомився з досвідом функціонування Багатоцільового центру управління операціями з врегулювання криз НАТО.

За словами Турчинова, для України надзвичайно важливо переходити на сучасні системи аналізу та прийняття рішень, "саме такі технології відпрацьовуються в Головному ситуаційному центрі України при РНБО та системі ситуаційних центрів, які вибудовуються по всій країні".

Читайте також: Турчинов перебуває у штаб-квартирі НАТО. Програма візиту

Турчинов пояснив, що йдеться про сучасні інформаційні технології, «які дозволяють здійснювати швидкий і якісний аналіз ситуації з використанням всіх наявних джерел інформації, та вчасно і адекватно реагувати на сучасні виклики». «У цьому контексті для нас надзвичайно важливо вивчати досвід НАТО», - зазначив він після відвідання Багатоцільового центру управління операціями з врегулювання криз НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-