Дуда й Порошенко мають знайти

Дуда й Порошенко мають знайти "політичні символи" - польський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Візит президента Польщі Анджея Дуди в Україну є позитивним сигналом для польсько-українських відносин.

Таку думку в коментарі власному кореспондентові Укрінформу напередодні візиту президента Дуди до Харкова висловив польський політолог, викладач Варшавського університету Анджей Шептицький.

"Візит завжди покращує відносини. Тим більше, що Дуда, на відміну від інших членів цієї владної команди в Польщі, досить прихильно ставиться до України, і з його боку не було якихось відверто негативних дій", - підкреслив Шептицький.

На думку експерта, візит може бути доброю нагодою, аби спробувати виробити шляхи виходу з кризи і знайти відповідь на запитання: чи потрібна Україна Польщі, а Польща - Україні?

На його переконання, президенти мають знайти якісь "політичні символи", щоб показати, що це партнерство між країнами справді має характер стратегічного.

Шептицький зауважив, що у багатьох аспектах, наприклад військовому, ця співпраця дійсно є дуже хорошою.

"Проте, сторони не вміють це подати суспільствам, відверто слабкою є PR-cторона цієї співпраці", - констатував експерт.

Читайте також: Дуда не дасть відносинам з Украною "вийти з колії" - польський експерт

У середу, 13 грудня, президент Польщі Анджей Дуда здійснить візит до Харкова. Як поінформувала Адміністрація Президента України, основною темою переговорів Порошенка і Дуди будуть питання двостороннього політичного співробітництва, а також посилення взаємодії у сфері безпеки та оборони, в тому числі у контексті протидії російській агресії.

Відносини між Києвом та Варшавою останнім часом погіршилися через різне ставлення до окремих питань спільної історії та ряд дій, які ще більше поглибили проблеми в історичній площині. Йдеться про призупинення українською стороною ексгумацій польських жертв в Україні, а з іншого боку - введення польською стороною "чорних списків" українських чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-