Розслідування справи Лавриновича завершили

Розслідування справи Лавриновича завершили

Укрінформ
Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури завершив розслідування кримінальної справи щодо екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича, якого підозрюють у захопленні державної влади. 

Про це у коментарі Укрінформу повідомив начальник департаменту Сергій Горбатюк.

"У понеділок, 11 грудня, ми оголосили про завершення досудового слідства у справі Лавриновича і надали матеріали справи для ознайомлення", - зазначив він.

Горбатюк додав, що обвинувальний акт стосовно Лавриновича направлять до суду після завершення ознайомлення з матеріалами справи, які налічують 108 томів.

Читайте також: Справа про конституційний переворот: Януковича кличуть до ГПУ для слідчих дій

Як повідомлялося, Лавриновичу інкримінують вчинення злочину за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій). Колишньому міністру юстиції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років.

За версією слідства, у 2010 році тодішній міністр юстиції Лавринович, в обхід голосування у парламенті, дав дозвіл на офіційне опублікування Конституції попередньої редакції, яка розширила повноваження Президента. У прокуратурі кваліфікували цей факт як захоплення влади. Таку саму підозру висунули й екс-президенту Віктору Януковичу.

15 вересня Печерський районний суд Києва обрав Лавриновичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без альтернативи внесення застави. 

27 вересня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвоката екс-міністра і скасував це рішення Печерського райсуду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-