Справа про конституційний переворот: Януковича кличуть до ГПУ для слідчих дій

Справа про конституційний переворот: Януковича кличуть до ГПУ для слідчих дій

Укрінформ
Генпрокуратура України викликає екс-президента Віктора Януковича на 22 листопада для проведення слідчих дій як підозрюваного у провадженні за фактом захоплення державної влади у 2010 році шляхом зміни Конституції України.

Про це повідомляється на сайті ГПУ. 

"Відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України, Янукович викликається на 22 листопада 2017 року до старшого слідчого в особливо важливих справах управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України для проведення слідчих та інших процесуальних дій в якості підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом захоплення Януковичем державної влади, у тому числі шляхом зміни Конституції України та прийняття Конституційним судом України неправосудних рішень", - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі також нагадали, що повідомлення про підозру Януковичу у цьому кримінальному проваджені було складено 1 вересня 2017 року.

Водночас у зв’язку з неможливістю вручення в день складання повідомлення про підозру, Януковичу зазначене повідомлення про підозру направлено на відомі досудовому слідству адреси, тобто у спосіб, передбачений КПК України для вручення повідомлень, підкреслили в ГПУ.

Читайте також: Для високопоставлених свідків у справі Майдану просять закритих слухань

Як повідомлялося, 6 вересня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що екс-президенту Януковичу та екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу повідомлено про підозру у захопленні державної влади шляхом конституційного перевороту.

Зокрема, їх звинувачують у захопленні державної влади, у тому числі шляхом зміни чинної Конституції без рішення єдиного органу законодавчої влади - Верховної Ради.

Конституційний суд у 2010 році скасував політичну реформу від 2004 року, повернувши таким чином Конституцію 1996 року, що передбачала президентсько-парламентську форму правління.

7 вересня Лавриновичу вручили в ГПУ підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-