Для високопоставлених свідків у справі Майдану просять закритих слухань

Для високопоставлених свідків у справі Майдану просять закритих слухань

Укрінформ
Прокуратура заявила клопотання про розгляд свідчень високопосадовців під час судових засідань у справі про злочини на Майдані, де фігурує екс-президент України Віктор Янукович, в закритому режимі.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура на своїй сторінці у Facebook.

"Прокурор у справі заявив клопотання про дослідження інших свідчень високопосадовців, які містяться в 38 томі, в закритому засіданні з метою нерозголошення таємниці досудового розслідування", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, клопотання було заявлене 16 листопада, коли  відбулося чергове засідання Печерського районного суду м. Києва у кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України Януковича "в організації перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів, з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, тобто до настання тяжких наслідків, організації умисних вбивств та замахів на умисні вбивства учасників масових акцій протесту в центральній частині м. Києва у період з 18.02.2014 по 20.02.2014 та терористичного акту 20.02.2014 на вулиці Інститутській у м. Києві".

Читайте також: Справи майдану: суд відправив "постачальників гранат" під домашній арешт

В ході сьогоднішнього судового розгляду були заслухані покази Геннадія Москаля.

Наступне засідання суду відбудеться 17 листопада о 9:00

Як повідомлялося, за даними Генпрокуратури, під час Євромайдану потерпіли 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. За даними Міністерства внутрішніх справ, від 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-