Справи майдану: суд відправив

Справи майдану: суд відправив "постачальників гранат" під домашній арешт

Укрінформ
Печерський райсуд обрав для начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Ігоря Бабича та його заступника Анатолія Серединського запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту. 

Про це повідомив Укрінформу представник державного обвинувачення у даній справі Денис Іванов.

"Суддя Печерського суду Віталій Писанець обрав для Бабіча і Серединського запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту з 22 години по 7 годину ранку", - зазначив він.

При цьому суд зобов`язав Бабича та Серединського здати український та закордонний паспорти і прибувати до слідчого за першим викликом.

Водночас суд не задовольнив клопотання заступника керівника Нацполіції Олександра Фацевича про взяття на поруки його підлеглих - Бабича та Серединського.

Читайте також: Справа Майдану: суд розгляне запобіжні заходи двом екс-посадовцям МВС

Як повідомляв Укрінформ, раніше суддя Писанець обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту для колишнього першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС Сергія Поготова, який наразі очолює групу з охоронної діяльності Департаменту безпеки НАК "Нафтогаз України".

Усім трьом 29 вересня ГПУ повідомила про підозру у протидії учасникам  Революції Гідності у 2013-2014 роках. 

За версією слідства, колишній головний інспектор відділу організації служби управління організації роботи конвойних підрозділів спеціальних установ та судової міліції Департаменту громадської безпеки МВС Ігор Бабич та начальник цього підрозділу Анатолій Серединський причетні до розробки gостанов Кабміну про надання дозволу на використання спецзасобів (гранат) виробництва Російської Федерації проти учасників мирних акцій у лютому 2014 року. За даними слідчих, вони також роздавали гроші у конвертах правоохоронцям, які були задіяні в протидії учасникам мирних протестів.

За даними розслідування, Поготов писав рапорти на отримання гранат, які потім правоохоронці застосовували проти учасників Революції гідності.

Усім трьом інкримінують координацію дій працівників правоохоронних органів під час силових акцій щодо мітингувальників 18 та 19 лютого 2014 року в Києві із застосуванням насильства та зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-