Справа Майдану: суд розгляне запобіжні заходи двом екс-посадовцям МВС

Справа Майдану: суд розгляне запобіжні заходи двом екс-посадовцям МВС

Укрінформ
Печерський райсуд у середу розгляне клопотання Генпрокуратури про обрання запобіжних заходів для начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Ігоря Бабича та його заступника Анатолія Серединського, які підозрюються у протидії учасникам Революції гідності у 2013-2014 роках. 

Про це повідомив Укрінформу обізнаний співрозмовник в прокуратурі.

Суддя Віталій Писанець розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу для Серединського, а на 17 годину заплановане засідання у справі Бабича.

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня ГПУ повідомила про підозру трьом колишнім посадовцям Міністерства внутрішніх справ, які були задіяні у протидії учасникам Революції Гідності. Наразі вони отримали підвищення і обіймають керівні посади в Національній поліції

Зокрема, було повідомлено про підозру Ігорю Бабичу, який наразі очолює Департамент превентивної діяльності Нацполіції. 

Також  повідомлено про підозру колишньому начальнику відділу організації служби управління організації роботи конвойних підрозділів спеціальних установ та судової міліції Департаменту громадської безпеки МВС Анатолію Серединському, який нині обіймає посаду заступника начальника Департаменту превентивної діяльності - начальника управління превентивної діяльності Нацполіції.

Крім того, повідомлено про підозру Сергію Поготову, який в 2013-2014 роках обіймав посаду першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС, а нині очолює групу з охоронної діяльності Департаменту безпеки НАК "Нафтогаз України".

За інформацією джерела, Серединського та Бабича підозрюють у причетності до розробки постанов Кабміну про надання дозволу на використання спецзасобів (гранат) виробництва Російської Федерації проти учасників мирних акцій у лютому 2014 року. За даними слідчих, вони також роздавали гроші у конвертах правоохоронцям, які були задіяні в протидії учасникам мирних протестів.

Читайте також: Розстріл Майдану: ГПУ оголосила підозру посадовцям Нацполіції

Натомість Поготов, за даними розслідування, писав рапорти на отримання гранат, які потім правоохоронці застосовували проти учасників Революції гідності.

Усім трьом інкримінують координацію дій працівників правоохоронних органів під час силових акцій щодо мітингувальників 18 та 19 лютого 2014 року в Києві із застосуванням насильства та зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-