МЗС Грузії стверджує, що не контактує з Україною щодо Саакашвілі

МЗС Грузії стверджує, що не контактує з Україною щодо Саакашвілі

Укрінформ
Глава МЗС Грузії Михайло Джанелідзе заявив, що контактів з українським зовнішньополітичним відомством з приводу затримання в Києві екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі не було.

Про це повідомляє Грузия Online.

"Співпраця Грузії і України з цього питання (про можливу екстрадицію Саакашвілі в Грузії) обмежується правовими рамками. Якщо з цього питання є комунікації, то вони проводяться відповідними відомствами", - сказав Джанелідзе.

Раніше міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані заявила, що Міністерству юстиції та Генеральній прокуратурі України було направлено вимогу про затримання та екстрадиції Саакашвілі з Києва у Тбілісі, де його звинувачують у скоєнні кількох злочинів.

В даний час у Тбіліському міському суді розглядається справа про перевищення Саакашвілі повноважень на посту президента Грузії. Зокрема, мова йде про його указі про дострокове звільнення з ув'язнення чотирьох поліцейських, засуджених за звинуваченням у вбивстві співробітника "Банку Грузії" Сандро Гіргвліані в 2006 році.

У суді розглядаються також кримінальні справи проти Саакашвілі в розтраті державних коштів, розпоряджень про силовий розгін мітингу опозиції в 2007 році в Тбілісі і захоплення будівлі телекомпанії "Імеді".

Раніше Тбіліський міський суд виніс рішення про арешт і попередньому ув'язненні Саакашвілі в разі його появи на території Грузії.

Читайте також: Суд над Саакашвілі може відбутися 11 грудня - адвокат

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня правоохоронці затримали Саакашвілі у Києві. Йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності (ч. 2. ст. 256 ККУ). Прокурори будуть клопотати у суді про обрання Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з носіння електронного браслета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-