Луценко застеріг антикорупційників від відкриття справ одне на одного

Луценко застеріг антикорупційників від відкриття справ одне на одного

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає необхідною діяльність  Національного антикорупційного бюро України, але в межах правового поля.

На цьому він наголосив під час брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що НАБУ конче, життєво потрібне країні, але НАБУ, яке діє законними методами і не оголошує кримінальні справи щодо тих колег, які роблять зауваження щодо їх роботи», - підкреслив Луценко.

Генпрокурор також зазначив відсутність протистояння  між СБУ, МВС і ГПУ.

«Хочу звернути вашу увагу, що за весь мій термін не було жодного протистояння між СБУ, МВС та ГПУ. Хочу звернути увагу, що це не означає, що в нас повністю співпадають позиції. Достатньо часто ми проводимо наради, на яких гаряча атмосфера, приймаємо достатньо важке рішення, але ми ніколи собі не дозволяли один на одного порушувати справи, щоб довести свою правоту. Це безглуздо, неприйнятно», - зазначив Луценко.

При цьому він наголосив на необхідності «робочих» стосунків, зокрема, із НАБУ і Спеціальною антикорупційною прокуратурою.

«Я буду робити все, щоб робочі стосунки, але критичні, об'єктивні стосунки поширювалися не тільки на ГПУ, СБУ, МВС, НАЗК тощо, але і на НАБУ і САП. Я дійсно розглядаю їх як колег», - підкреслив  Луценко.

Читайте також: Затриманий агент НАБУ давав свідчення всю ніч, допит триває - Луценко

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада оперативники СБУ під керівництвом прокурорів ГПУ затримали детектива НАБУ, якому інкримінують провокацію хабара першому заступнику голови Державної міграційної служби України Діні Пімаховій. 

У НАБУ стверджують, що ГПУ та СБУ незаконно втрутилися у спецоперацію Нацбюро, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі, використавши інформацію, яка стала їм відома у процесі прослуховування телефонних номерів у межах розслідувань НАБУ, розкрили цю інформацію Пімаховій і завербували її для кримінального переслідування працівників Нацбюро.

За інформацією НАБУ, наразі плануються затримання та арешти ще трьох детективів Бюро під прикриттям, керівника другого підрозділу детективів, а також керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Натомість у Державній міграційній службі стверджують, що затриманий "агент НАБУ" начебто протягом кількох місяців неодноразово пропонував першому заступнику ДМС "великі суми хабарів" за позитивне вирішення питання про надання іноземцю громадянства України, а згодом - за надання посвідки на тимчасове проживання на території України.

Зранку у четвер Холодницький та Ситник вирушили до ГПУ, їхня зустріч із генеральним прокурором тривала майже дві години. Ситник повідомив журналістам, що за результатами зустрічі у Генпрокуратурі "ніхто затриманий не буде, під вартою працівників НАБУ не буде".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-