Генасамблея ПАЧЕС ухвалила декларацію з урахуванням поправки від України

Генасамблея ПАЧЕС ухвалила декларацію з урахуванням поправки від України

Укрінформ
Генеральна асамблея Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва, що проводить пленарне засідання в Україні, ухвалила Декларацію з нагоди 25-ї річниці ПАЧЕС.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

У декларації під час голосування було враховано поправку, внесену делегацією України (п.21).

Віце-президент ПАЧЕС, керівник української делегації Людмила Денісова привітала учасників засідання з перемогою. "Вітаю з перемогою! Наші зусилля щодо відновлення територіальної цілісності підтримали більшість національних делегацій ПАЧЕС", - заявила вона.

Зокрема, у документі наголошується, що конфлікти у Чорноморському регіоні мають вирішуватись на підставі повної поваги до територіальної цілісності, незалежності та суверенітету держав-членів ОЧЕС.

"Заявляємо, що необхідно сприяти відновленню територіальної цілісності держав ЧЕС, визнаних міжнародними організаціями, такими як ООН, ОБСЄ, ПАРЄ, ЄП, як незаконно анексованих", - йдеться у поправці делегації України до Декларації.

Читайте також: Парубій закликає ПАЧЕС дати адекватну відповідь російській агресії

Парламентська асамблея чорноморського економічного співтовариства (ПАЧЕС) була створена 26 лютого 1993 року. До її складу входять 12 країни: Албанія, Азербайджан, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Румунія, Росія, Сербія, Туреччина та Україна.

Як повідомлялося, 29 і 30 листопада у залі пленарних засідань Верховної Ради України пройшли засідання 50-ї Генеральної асамблеї ПАЧЕС.

6 липня 2017 року Верховна Рада України прийняла головування в ПАЧЕС терміном на шість місяців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-