Парубій закликає ПАЧЕС дати адекватну відповідь російській агресії

Парубій закликає ПАЧЕС дати адекватну відповідь російській агресії

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликає Парламентську Асамблею  Чорноморського економічного співробітництва дати адекватну відповідь агресивним діям Росії проти країн-членів організації.

На цьому він наголосив під час вступного слова на церемонії відкриття 50-го засідання Генеральної Асамблеї ПАЧЕС  у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми повинні визнати, що безпекова ситуація в регіоні є надзвичайно складною і напруженою. І маємо визнати... що власне агресивна політика Росії спричинила брутальне порушення територіальної цілісності не тільки України, а й інших наших сусідів - членів ПАЧЕС. Це не відповідає статутній цілі організації, адже нашими статутними цілями є діяти в дусі дружби і добросусідства на основі принципів і норм міжнародного права. Тому це підриває сам фундамент, саму філософію діяльності ПАЧЕС", - підкреслив голова українського парламенту.

Читайте також: Парубій відкрив 50-ту Генеральну Асамблею ПАЧЕС

Парубій зазначив що агресія Росії проти членів ПАЧЕС має дістати належну оцінку.

"Коли одна з країн-членів ПАЧЕС проводить агресивну політику, вводить окупаційні війська на території Грузії, Молдови, України - це підриває сам фундамент і... саму філософію діяльності нашої організації, і ми повинні дати адекватну відповідь на подібні дії країни-агресора", - зазначив Парубій.

При цьому він вважає за необхідне продовження міжнародних санкцій проти агресора аж до звільнення Донбасу і Криму.

"Провідні держави світу запровадили санкції проти Росії і постійно їх продовжують.  Ми вдячні міжнародному співтовариству за всебічну підтримку і вважаємо, що санкції проти агресора повинні тривати і посилюватися аж до повного відновлення територіальної цілісності України у відповідності до норм міжнародного права. Йдеться не тільки про окуповані райони Донецької і Луганської областей, а  й про український Крим. Ціна для Росії за брутальне порушення міжнародного права і збройну агресію проти інших держав повинна постійно зростати", - заявив український спікер.

Парубій закликав учасників ПАЧЕС бути консолідованими  для того, щоб змусити тих, хто зневажає статутні принципи організації, поважати ключові засади мирного співіснування і добросусідства.

Фото: Тарасов Володимир

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-