Парубій відкрив 50-ту Генеральну Асамблею ПАЧЕС

Парубій відкрив 50-ту Генеральну Асамблею ПАЧЕС

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив  засідання 50-ї Генеральної Асамблеї ПАЧЕС.

Про це він оголосив у залі пленарних засідань Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"П’ятдесяте пленарне засідання Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва оголошую відкритим", -  сказав Парубій.

Під час засідання буде ухвалено Декларацію ПАЧЕС з нагоди 25-річчя Асамблеї.

Також планується заслухати доповіді стосовно діяльності Організації Чорноморського економічного співробітництва, Чорноморського банку торгівлі і розвитку, Ділової ради ЧЕС, Центру Чорноморських досліджень та ін. Заплановані також виступи представників парламентських асамблей і міжнародних організацій.

Як повідомлялося, 29 і 30 листопада у залі пленарних засідань Верховної Ради України відбуватимуться засідання 50-ї Генеральної Асамблеї ПАЧЕС.

30 листопада під час засідання відбуватимуться вибори заступників голови ПАЧЕС.

Читайте також: Росія заблокувала участь СКУ в засіданні ПАЧЕС у Києві

Парламентська асамблея Організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) була створена 26 лютого 1993 року. До її складу входять 12 країн, а саме: Албанія, Азербайджан, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Румунія, Росія, Сербія, Туреччина та Україна. Народні Збори Єгипту, Кнесет Держави Ізраїль, Народні Збори Словацької Республіки, Бундестаг ФРН, Парламент Франції та Парламент Республіки Білорусь мають статус спостерігачів у ПАЧЕС.

Парламентська Асамблея Чорноморського Економічного Співробітництва засідає двічі на рік, зазвичай в червні (весняна сесія) і в листопаді або грудні (осіння сесія) в кожній країні-члені за принципом ротації.

49-а Генеральна Асамблея ПАЧЕС відбулася в Стамбулі 4-6 липня 2017 року на запрошення великих Національних зборів Туреччини.

Відповідно до Регламенту ПАЧЕС, 6 липня 2017 року Верховна Рада України прийняла головування в ПАЧЕС терміном на шість місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-