Парубій розраховує в останній пленарний тиждень вийти на кадрові питання

Парубій розраховує в останній пленарний тиждень вийти на кадрові питання

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що парламент в останній пленарний тиждень візьметься за розгляд низки кадрових питань.

Про це він заявив на брифінгу 28 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кадрові питання є найважчими для вирішення в парламенті, оскільки викликають особливу дискусію та особливі емоції в залі. Тим не менш, я дуже розраховую, що ми зможемо в останній пленарний тиждень цього року вийти на ряд кадрових питань. Це і склад ЦВК, і Рахункова (палата - ред.), й уповноважений з прав людини, і Національний банк. Це цілих набір "кадрових боргів", які має Верховна Рада і які мала би давно вирішити згідно з законодавством", - пояснив спікер. 

Водночас він наголосив, що у цьому питанні результат великою мірою залежить від того,  чи вдасться знайти компроміс поміж фракціями і вийти на пропозицію, яка би змогла всіх об'єднати. 

"Але якщо ми цей тиждень (з 4 по 8 грудня - ред.) плануємо як бюджетний, то у наступний пленарний тиждень я розраховую і буду наполягати, щоб увага українського парламенту була сконцентрована також і на кадрових питаннях", - наголосив Парубій.

Згідно з Регламентом останній у 2017 році пленарний тиждень триватиме з 18 до 22 грудня.

Читайте також: Парубій певен, що Кремль планує провокації на вибори в Україні

Як відомо, Верховна Рада має вирішити питання щодо призначення членів Центральної виборчої комісії, керівника Рахункової палати, омбудсмена, а також глави Національного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-