Парубій виключає вплив

Парубій виключає вплив "розборок" в ОРДЛО на законопроект про визнання РФ агресором

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій виключає вплив ситуації у «ЛНР» і «ДНР» на прийняття законопроекту, яким пропонується визнати Росію країною-агресором. 

Парубій виключає можливість  впливу ситуації у «ЛНР» і «ДНР» на прийняття Радою рішення про визнання Росії країною-агресором

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Без сумніву, ці розбірки мають під собою і кримінальний, і економічний характер, але також використовуються Москвою для збільшення свого контролю над тимчасово окупованими територіями. Але, наголошую ще раз, жодною мірою вони не можуть вплинути на рішення українського парламенту, на наше визначення тих територій окупованими і на визначення Росії  країною-агресором», - зазначив Парубій.

Також він наголосив, що з'ясування стосунків «між банд-угрупованнями, які діють на території, що тимчасово не контролюється  українською владою», жодним чином не можуть вплинути на законодавчі ініціативи українського парламенту в цілому.

Читайте також: Клімкін обговорив у Брюсселі міжнародний механізм з деокупації Криму

Як повідомлялося, в окремих районах Луганської області (ОРЛО) відбулося загострення ситуації, пов'язане з боротьбою за владу між кримінальними угрупованнями ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького і "міністра внутрішніх справ ЛНР" Ігоря Корнета. 

22 листопада Плотницький звинуватив Корнета у спробі "державного перевороту". Згодом у МВС підтвердили, що Плотницький виїхав до Москви, вірогідно, для зустрічі зі своїми російськими кураторами.

У Кремлі заявляли, що Москва стежить за ситуацією в "ЛНР". Державна прикордонна служба України заявила 23 листопада, що вживає додаткових заходів безпеки через загострення ситуації в окремих районах на сході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-